Scooter huren op Ibiza

Niet afhankelijk van het openbaar vervoer, een parkeerplek is zo gevonden en je kunt vaak zelfs de idyllische plekken bereiken, kortom een scooter huren kan super handig zijn op een eiland als Ibiza! Maar waar kun je nou een scooter huren en wat komt er bij kijken? Je leest het op deze pagina.

Scooterverhuurders

Het aanbod van scooterverhuurders in Ibiza is in ieder geval erg groot, je hebt namelijk genoeg keuze. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van de beste scooter verhuurders op het eiland.

A. Turbo
A. Turbo heeft meerdere vestigingen op Ibiza en Formentera en heeft een breed aanbod aan voertuigen. Zo heb je bij A. Turbo de keuze tussen auto’s, automaten, fietsen, scooters, motoren, quads en vans. Op Ibiza vind je wel 12 verschillende vestigingen van A. Turbo, inclusief een vestiging op het vliegveld van Ibiza.

Prijs: Vanaf € 10 per dag
Website

TIP! Met de zes auto/scooterroutes uit onze Idyllisch Ibiza reisgids ontdek jij Ibiza als nooit tevoren. Met unieke tips van locals geniet je van de mooiste stranden, lekkerste restaurants en vind je unieke winkeltjes om lokale producten te kopen.

Motoluis
Dit lokale bedrijf bestaat al sinds 1956 en heeft dus al meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van scooterverhuur. Ze hebben een ophaal en afleverpunt op de luchthaven. Daarnaast heeft Motoluis een 24 uur gratis wegenwachtdienst, dus geen paniek wanneer je pech langs de weg hebt!

Prijs: Vanaf €12 per dag
Eigen risico: €180
Website

Ritmo Cars
Ook Ritmo Cars verhuurt verschillende auto´s en scooters op Ibiza en Formentera. Ze hebben negen op- en afhaal punten op Ibiza. Verblijf jij in het hotel Tarida Beach? Dan is het al helemaal makkelijk, want bij dit hotel hebben zij ook een op- en afhaal punt! Bij Ritmo Cars verhuren ze vier verschillende soorten scooters.

Prijs: Vanaf €24,68 per dag.
Website

Cooltra
Dit scooterverhuur bedrijf is erg groot en razend populair in Spaanse steden. Cooltra verhuurt scooters in steden als Barcelona, Mallorca, Formentera, Valencia, Madrid en ook in Ibiza. Cooltra heeft wel 13 verschillende afleverpunten op Ibiza en heeft ook twee winkels. Voor de locatie van de vestigingen, kun je hier een kijkje nemen. Als je een scooter huurt bij Cooltra kun je deze al meteen ophalen bij het vliegveld. Ook heb je de mogelijkheid om jouw scooter online te boeken, je krijgt dan 10% korting. Om een 125 cc scooter te besturen moet je minimaal drie jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Bij de scooters met een lagere cc, dien je één jaar in het bezit zijn van je rijbewijs.

Prijs: Vanaf € 25 euro per dag
Inclusief: helm, basis verzekering, hulp bij pech en een slot.
Borg: € 150
Website

Regels

Ze zijn niet altijd even leuk, maar je moet je er toch echt aan houden. De regels. Hoe oud moet je zijn? Hoe lang moet jij al in het bezit zijn van jou rijbewijs? Dit kan altijd weer verschillen per verhuurder en ook per land. Net als in Nederland is het ook op Ibiza verplicht om een helm te dragen. Ook dien je altijd in het bezit te zijn van je rijbewijs om een scooter te huren, dit kan verschillen van 1 tot 3 jaar. Vaak dat je bij de scooters van 100 of 125 cc minimaal drie jaar je rijbewijs moet hebben.
Daarnaast verschilt het ook per verhuurder of je de scooter met volle tank in dient te leveren of niet. Vaak krijg je de scooter mee met een volle tank, en is het een voorwaarde dat je deze ook weer terug brengt met volle tank. Let hier dus goed op!

Vamos!

Met een scooter kun jij je natuurlijk ideaal verplaatsen op dit eiland en het is de perfecte manier om het eiland snel en op een leuke manier te ontdekken. Je hebt de kans om de dingen op te zoeken die wat verder uit elkaar liggen zonder dat je telkens taxi prijzen dient te betalen. Maar waar kan je nou heen? Als jij voor één dag een scooter wilt huren (24 uur) dan is het verstandig om van te voren te bedenken waar je ongeveer heen wilt gaan rijden en om optimaal gebruik van je scooter te maken.

Ontbijtje
Ben je van plan vroeg al in de ochtend op de scooter te stappen en heb je daarvoor geen tijd om zelf je ontbijtje te maken? Dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om met de scooter naar jouw ontbijt-bestemming te rijden. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Jockey Club rijden, waar je je dan gelijk bevindt aan het strand Ses Salinas Playa. Na het ontbijt kun je vol goede energie het eiland ontdekken! Voor meer leuke ontbijttips kun je een kijkje nemen op onze pagina  Ontbijtje.

Playas
Ben jij een echte strandliefhebber en houd jij van het zicht op de mooie blauwe zee? Dan is het een aanrader om langs de kust te ‘scooteren’. Wie weet ontdek jezelf hierdoor nog wel een prachtig mooi idyllisch strandje! Je kunt natuurlijk ook de stranden ontdekken die wij al hebben verklapt op de pagina Mooiste Playas.

Cultuursnuivers
Ibiza bestaat natuurlijk niet alleen uit feesten en mooie stranden met het prachtige blauwe water. Ibiza heeft ook genoeg cultuur. Ben jij een cultuursnuiver? Dan is het misschien een leuk idee om Ibiza stad te bezoeken, met de stadspoorten, Dalt Vila, de kathedraal, het havengebied en het authentieke vissersgedeelte. Daarnaast is ook Sant Antoni het bezoeken waard, met onder andere het bekende ei van Columbus.

Zonsondergang
Om deze dag perfect af te sluiten is het een aanrader om de prachtige zonsondergang van Ibiza te bekijken. Na zoveel gezien te hebben van Ibiza kun je heerlijk tot rust komen wanneer de zon ondergaat. Dus hop, op die scooter en op naar de westkust van Ibiza! Op de westkust heb je namelijk vele plekken waar je kunt genieten van deze adembenemende zonsondergang. Voor de beste plekken om optimaal te kunnen genieten van de zonsondergang kun je een kijkje nemen op de pagina Zonsondergang.

Auto huren

Verken je het idyllische eiland toch liever met de auto? Idyllisch Ibiza heeft een aantal autoverhuurbedrijven waar wij goede ervaring mee hebben op een rij gezet. Kijk op onze pagina auto huren ibiza voor een overzicht.

Tips

– Let er altijd op of je een extra slot krijgt bij de scooterverhuurder. Zo niet, houd de scooter dan goed in de gaten, als die namelijk gestolen wordt, wordt het opeens wel een heel duur grapje!

Comments are closed.