Kinderactiviteiten

Een wedstrijdje karten, spectaculaire tropische vissen bekijken, het eiland ontdekken tijdens een jeep safari, lekker spelen in het water park, een parcours afleggen in het avonturenbos en nog veel meer leuke activiteiten die er te doen zijn voor kinderen op Ibiza!

1. Airzone Park

Heb je altijd wel eens de wereld willen zien draaien? Dan is nu je kans om een onvergetelijk en grappig avontuur te beleven in ‘Airzone Park’. Het eerste ‘Airzone Park’ van Spanje is 1500m² groot en 65m lang met de grootste Capsules, Cyclonen en Draaikolken. In de Draaikolk is er zelfs plaats genoeg voor een tweede persoon, wat water en heel wat fun! In de cycloon kan je de berg afrollen, op je hoofd of op je rug, durf is hier het belangrijkste!

Zoek je eerder naar een uitdaging met je evenwicht? Loop dan eens over water zonder nat te worden in het Anfibios. Hou je van een spelletje? Overtuig dan je vrienden om met je mee te gaan in de Botser! De bedoeling in de Botser is om te duwen, te springen en onophoudelijk te draaien, durf jij de uitdaging aan?

kinderactiviteiten airzone park Ibiza

Locatie
Calle de S Moli 3
08729 Sant antoni de Portmany
Ibiza

Openingstijden
Mei t/m september: 11.00 – 23.00

Tips
– Voor slechts € 8 per persoon komen ze je bij je hotel oppikken (Indien je hotel buiten San Antonio ligt, betaal je een toeslag van € 5)
– Breng comfortabele kleding en zwemkledij mee

2. Go karts Santa Eulalia

Bij ‘Go karts Santa Eulalia’ zijn er heel erg snelle karts voor volwassenen tot tragere kinderkarts beschikbaar voor een onvergetelijk dagje racen. Of je nu komt voor een competitieve of vriendschappelijke race of voor een gezellig familie-uitje, het is plezier gegarandeerd op het 300 meter grote circuit.

Het maakt ook niet uit of je een ervaren racer bent of niet, het professioneel en meertalig personeel zorgt voor professionele begeleiding voor en tijdens de race. Een leuk dagje go-karten geeft net dat tikje meer avontuur aan je vakantie.

Karten Ibiza

Locatie
Ctra. Ibiza a Santa Eulalia Km 6
07840 Santa Eulalia

Openingstijden
April, mei en oktober: 10.00 – 21.30

Juni tot september: 10.00 – 22.30

November tot maart:
Maandag tot zondag: 10.00 – 20.30
Vrijdag: 16.00 – 20.30

3. Ibiza scooters

Wil je je kinderen heel gelukkig maken? Dat kan ongetwijfeld met de ‘Kickboards & Micro scooters’ bij ‘Ibiza scooters’. Laat je kinderen rijden op de milieuvriendelijke scooters en laat ze urenlang plezier beleven!

Het is het perfecte uitstapje als je kinderen hebt tussen 2 en 12 jaar voor een scooteravontuur op Ibiza. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en soorten scooters en dit al vanaf € 69. ‘Ibiza scooters’ organiseren ook groep scooterdagen, zo kunnen je kinderen deel uitmaken van de coole scooterbende van Ibiza!

Locatie
Sant Miguel de Balansat (zonder nummer)
07815 Ibiza
Voor reservaties neem contact op met Tim: info@ibizascooters.com
Telefoonnummer: +34 696 197 372

4. Aguamar

Het waterpark ‘Aguamar’, gelegen naast het strand van ‘Playa d’en Bossa’, is hét familieavontuur bij uitstek voor een hele dag vol waterplezier in Ibiza. Of je nu houdt van heel hoge en snelle of tragere waterattracties, bij ‘Aguamar’ is er voor ieder van de familie wat wils. Je kan gaan glijden in de talloze glijbanen zoals de ‘Black Hole’ en de ‘Spiral Slide’. Ben je eerder een durver? Eens zien of je de 50-meter vrije val van de ‘Kamikaze’ aandurft!

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kan je in de relaxzones en zwembaden even afkoelen en genieten van de stralende zon. Voor de kinderen is er ook nog een speeltuin waar ze ook even uit het water kunnen spelen. Van al het waterpret trek gekregen? Je kan heerlijk smullen in het restaurant, bar of voorziene picknick ruimte.

Aguamar Ibiza

Locatie
Calle Platja d’en Bossa
07817 Playa d’en Bossa, Ibiza

Openingstijden
Van mei t/m oktober: 10.00 – 18.00

Tarieven
Volwassenen: € 18
Kinderen: € 10

Tips
– Breng genoeg zonnecrème mee en smeer je kinderen en jezelf regelmatig in
– Neem voldoende drinkbaar water mee
– Als je met de bus vanuit Ibiza stad gaat naar het waterpark, dan neem je lijn 14 die elke 20 minuten ernaartoe rijdt

5. Acrobosc Ibiza

Een sport, een avontuur, een uitdaging… In ‘Acrobosc Ibiza’ is het een combinatie van allemaal! Het is een unieke plek op Ibiza waar jong en oud kunnen genieten van een avontuurlijke en sportieve dag. Jongeren jonger dan 8 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Bij het aankomen krijg je een veiligheidsharnas en begeleiders geven een korte uitleg en training en dan laten ze het verder volledig aan jou over! Het parcours bestaat onder andere uit op touw lopen, van kabels afglijden en het duurt ongeveer 3 uur om het hele parcours af te leggen. Het is kortom een fantastisch avonturenbos bestaande uit 3 parcours, vlakbij het strand ´Cala Pada´ gelegen en waar fun en adrenaline gegarandeerd zijn.

Acrobosc Ibiza

Locatie
Avenida de s’Argamassa 77
07840 Santa Eulalia
Website

Openingstijden
Van mei t/m oktober: 10.00 – 21.00

Juli en augustus: 10.00 – 23.00

Van november t/m april:
Van maandag tot vrijdag: 14.00 – 17.00
Zaterdag en zondag: 10.00 – 17.30

Tarieven
Groene parcours (-3 jaar): € 10
Blauw parcours (kinderen & volwassenen) : € 10
Rood parcours (volwassenen) : € 15
Blauw + rood parcours: € 20

6. Ibiza Jeep Safari

Als je denkt dat je alles hebt gezien op Ibiza, dan vergis je je. Je kan Ibiza ontdekken tijdens een safaritocht door de wildere landschappen van het eiland. Tijdens de safari kom je voorbij en stop je bij de meest indrukwekkende geheime plekken en stranden van Ibiza. Tijdens de wilde jeeptocht krijg je meer informatie van de meertalige gidsen over de geschiedenis en de fauna en flora van Ibiza.

Rond het middaguur wordt er ook een lunchpauze ingelast en dan krijg je ofwel een broodje op het strand of wordt er wat gegeten in een lokaal restaurant, dat inbegrepen is in de prijs van de tour. Na de lunchpauze krijg je even de tijd om een verfrissende duik te nemen op één van de mooiste stranden in het noorden van het eiland.

Jeep huren

Locatie
Calle Sant Josep 18
07840 Santa Eulalia, Ibiza

Openingstijden
Je kan kiezen tussen 2 safaritochten, één begint om 9.30 en de ander om 10.00
Grote safaritocht: duurt 6 uur
Kleine safaritocht: duurt 4,5 uur

Tarieven
Grote safaritocht: € 69
Kleine safaritocht: € 55

Tips
– Beide safaritochten zijn voor alle leeftijden
– Neem zonnecrème, een hoofddeksel en een grote fles water mee

7. Aquarium Cap Blanc

Vroeger was het een aquarium waar enkele kreeften waren gehuisgevest maar in 1989 werd het omgedoopt tot de huidige en indrukwekkende ‘Aquarium Cap Blanc’. Het aquarium is niet zoals de doorsnee aquaria, omdat het namelijk een deel is van de Middellandse zee van Ibiza.

In het aquarium vind je voornamelijk kleinere soorten vis die voortdurend uit het water springen. Maar dat is niet alles, er staan voor het aquarium ook informatieborden in meerdere talen over elk type vis in het aquarium. Recent is ‘Aquarium Cap Blanc’ een nieuw project opgestart, namelijk de hergroeing van bepaalde zeeplanten in het Aquarium. Dit alles maakt het een must-see tijdens je verblijf in Ibiza!

Na een leuk en leerrijk bezoek aan ‘Aquarium Cap Blanc’ kan je heerlijk gaan eten in het restaurant dat er vlak naast ligt. Tijdens een heerlijke maaltijd kan je genieten van een adembenemend uitzicht over het strand van Sant Antoni de Portmany.

Aquarium Ibiza

Locatie
Carretera Cala Grassió
07820 Sant Antoni de Portmany, Ibiza
Website

Openingstijden
Van mei t/m oktober: 10.00 – 22.00
November t/m april: ´s zaterdags van 10.00 – 14.00

Tarieven
Volwassenen: € 4,80
Kinderen (4-12 jaar): € 2,80

Tips
– Ga je met de bus? Dan neem je lijn 1 en stap je uit bij de halte ‘Hotel Tanit’
– Ga je liever wandelen? Het aquarium is slechts 25 minuten lopen van de stranden van San Antonio

Comments are closed.