Oud & Nieuw

Wanneer je tijdens Oud & Nieuw op Ibiza bent, ga je 100% zeker goed het nieuwe jaar in! Ben je van plan naar een Oud & Nieuw feest te gaan? Bij de meeste georganiseerde evenementen betaal je van te voren een redelijk bedrag maar ben je ook de hele avond zoet en sta je te dansen op muziek van de beste DJ’s ter wereld! Wil je graag weten waar je het beste het nieuwe jaar in kunt gaan op Ibiza? Dat lees je hier!

Tradities

De traditie in Spanje is om op Oudjaarsavond om 00:0 elke slag (dus twaalf) een druif te eten. Dit zal je geluk brengen. Met Oud & Nieuw (Nochevieja in het Spaans) bieden restaurants die geopend zijn in het laagseizoen op Ibiza vaak speciale menu’s aan. Jammer is dat veel restaurants in Spanje niet over een website beschikken. Je weet dus niet helemaal 100% waar je met Oud & Nieuw terecht komt. Heb je een favoriet restaurant op Ibiza? Dan zou je even bij dit restaurant kunnen informeren of ze een Oudejaarsmenu is.

Oud & Nieuw staat vaak gelijk aan prachtig siervuurwerk, knallen en vuurwerkshows. Helaas is dit niet in Spanje het geval. Op Ibiza zal je dus weinig tot geen vuurwerk zien met Oud & Nieuw.

Pacha Ibiza O^N
Naar welke feestjes?

Het ziet er naar uit dat Ibiza dit jaar kiest voor een wat kleiner aanbod met daarin één gigantisch aanbod en dat wordt gedaan door Pacha Ibiza, dé bekende club van Ibiza waar mensen vanuit de hele wereld massaal naartoe trekken tijdens de zomermaanden maar óók tijdens de wintermaanden!

Pacha

Met kop en schouders steekt deze club erbovenuit op oudejaarsavond. Pacha Ibiza is de enige grote club op Ibiza die het hele jaar geopend is en is onder andere daardoor een erg populaire bestemming voor oudejaarsavond voor zowel de locals als de toeristen. Deze winter presenteert Pacha een dubbel programma en dus kun jij volledig in stijl het jaar uit- en ingaan!

Dit betekent dat het grote feest om 21.00 al start met een uitgebreid diner in de jachthaven van Ibiza. Tijdens dit diner kijk je je ogen uit vanwege de show die daar plaatsvindt met veel muziek en acrobatische kunsten. Nu je je buik hebt rond gegeten is het inmiddels 00.00 en dat betekent dat het tijd is voor de 12 traditionele druiven. Het champagneglas wordt geheven en het feest gaat verder vanaf 1.00, Pacha is inmiddels weer getransformeerd tot een ware club. Tijdens deze nacht kan genoten worden van DJ optredens van Jean Claude Ames en Kristian van het DJ duo Âme. Verschillende muzieksoorten komen voorbij, van Deep House tot Techno muziek en van Top 40 deuntjes tot R&B!

De prijzen liegen er helaas niet om.. Voor het gehele spektakel (met diner) betaal je 225 euro per persoon en voor alleen het grote feest in Pacha vanaf 1.00 betaal je 40 euro voor de Early Bird tickets! Dit is een goede prijs voor zo’n groot feest op Ibiza en deze zijn altijd snel uitverkocht en de prijzen stijgen daarna snel. Wees er snel bij dus!

Reserveer je tafel zo snel mogelijk via telefoon +34 971 313 600.

Praktische informatie
Adres: Avinguda 8 d’Agost
07800 Ibiza, Islas Baleares
Telefoon: 971 31 36 12

Restaurante Lips

Wil jij het nieuwe jaar ingaan terwijl je heerlijk aan het genieten bent van een uitgebreide maaltijd terwijl je uitkijkt over het strand van Playa d’en Bossa en de maan die schijnt over de zee? Dan is het oudejaarsdiner in restaurant Lips een goede aanrader voor jou!

Op het menu staat onder andere zalm en kaviaar, witte paddenstoelen, kreeft, ragout van groenten, de echte ‘jamón iberico’ en een limoen taartje! Om 00.00 komen uiteraard de geluksdruiven op tafel te staan (Spaans ritueel is om om 00.00 12 druiven te eten, dit zou geluk moeten brengen).

Praktische informatie
Lips Reartes
Datum: 31 december
Tijd: 21.00 tot 3.00
Adres: C/ Porreres 1
Playa den Bossa, 07817, Ibiza
Prijs: €100 per persoon

restaurante lips ibiza
Circoloco – DC10

Indien jij op 1 januari fris en fruitig wakker wordt, kun je meteen door naar je volgende feestje! Vanaf 15.00 ‘s middags kun jij namelijk terecht bij Circoloco voor een feestje dat doorgaat tot 3.30 in de nacht. De line up is indrukwekkend met onder andere artiesten als Carl Cox, Tania Vulcano, Cassy, Clive Henry, Nicole Moudaber, Steve Rachmad, Jackmaster and DJ W!ld.

Praktische informatie
Adres: Paseo de Vara de Rey, 9
07800 Ibiza, Balearic Islands
Telefoon:971 39 34 95

Nieuwjaarsduik

Ben jij er klaar voor om het nieuwe jaar (letterlijk) wel héél fris in te duiken? Dan kun je op Ibiza meedoen met de nieuwjaarsduik! Op 1 januari om 12.00 deden er afgelopen jaar bijna 40 mee aan de nieuwjaarsduik op Ibiza. Rond de 18 graden, water temperatuurtje van ongeveer 15 graden, zonnetje, glaasje cava, oliebol erbij.. Klinkt al een stuk minder erg dan het leek toch!?

Comments are closed.