Muziek

Ben jij dol op muziek? Dan zal je je draai zeker wel vinden op Ibiza! Mooie en verrassende barretjes met relaxte lounge muziek, goede radiozenders, hippiefeestjes en de beste live muziek, Ibiza heeft het allemaal! Lees hier meer over de muziek op Ibiza.

Muziek op Ibiza

Café del Mar

Café del Mar is een populair café onder zowel de lokale bevolking als de toeristen, dit vooral door de mooie zonsondergang die hier te bewonderen is én de wereldberoemde muziek die hier gedraaid wordt. Muziekliefhebbers zullen hier de avond van hun leven beleven!

Waar komt dit succes vandaan?

Door de muziek die in dit café wordt gedraaid, is dit café wereldberoemd geworden. De nummers worden omschreven als lounge, chill muziek en de relaxte sfeer van de Balearen’voel’ je. De muziek werd binnen no time populair en werd voor het eerst verkocht op cassette aan het eind van de jaren 1980. In 1994 werd de eerste officiële “Café del Mar” CD uitgebracht waar de meest beroemde artiesten van de wereld aan mee hebben gewerkt. Na het grote succes van de eerste release, zijn er in totaal 20 CD’s uitgebracht.

De talentjes..

Café del Mar compilaties bevatten muziek van artiesten over de hele wereld, waaronder Pat Metheny, AR Rahman, Moby, Jean Michel Jarre, Chicane, Underworld, en Thomas Newman.

JFK Radio

Wanneer je even lekker aan het relaxen bent in het zonnetje of op je balkonnetje aan het genieten bent van een ontbijtje, kan een typisch Ibiza deuntje op de achtergrond heerlijk zijn. Makkelijk is om dan even de radio aan te zetten!

De beste deuntjes

Het nieuwe en verfrissende radiostation van Ibiza en Formentera voor Pop, Soul, Lounge en Jazzy Beats is JFK Ibiza Radio 105.2 FM. JFK staat voor Jazzy, Funky, Kool! De muziek is erg variërend en leuk voor jong en oud. De wat ‘extremere’ muziekstijlen zoals ‘Rock’ zal je niet voorbij horen komen, de relaxte Ibiza sfeer staat centraal en deze radiozender is daarom een perfecte aanvulling op je vakantie.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Luister dan op deze website
naar de radio. Dit is nog maar een klein voorproefje want op Ibiza ben je natuurlijk al in een relax modus en wordt het gevoel alleen maar versterkt door de muziek.

Ibiza Sonica

Wat voor een muziek kun je nou eigenlijk verwachten als je lekker aan het lunchen of loungen bent in een Beach Club? Het kan erg storend zijn wanneer je lekker zit te eten en te kletsen en er constant ‘herrie’ in je oor dreunt. Gelukkig snappen ze dit op Ibiza ook, in vele Beach Clubs wordt deze radiozender namelijk live uitgezonden en dát betekent dat de muziek je etentje alleen nog maar relaxter maakt! Deze zender heeft namelijk weer een speciale zender waar alleen ‘Lounge’ wordt gedraaid en dit is ideaal bij een etentje of een relaxt momentje!

Kijk op de website en luister naar Ibiza Sonica.

Live muziek

Wanneer jij na alle dancefeesten en lange wilde nachten aan een relaxt dagje strand toe bent en aan een avondje relaxen en écht goede muziek, ben je op Ibiza aan het juiste adres. Er zijn hier namelijk genoeg leuke barretjes te vinden waar je kunt genieten van zangers en zangeressen met gouden keeltjes ondersteund door een formidabele band.

Er zijn veel verschillende barretjes waar verschillende artiesten en bands optreden, van Jazz tot Salsa en van Pop tot Rock. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben wij een pagina met een overzicht van alle informatie over de verschillende barretjes.

Artiesten op Ibiza

Paco Fernandez, geboren in Granada en woonachtig op Ibiza, is een zeer geliefde artiest onder zowel de Nederlandse als Spaanse muziekliefhebbers. Hij komt vaak naar Nederland voor een aantal optredens maar treedt ook vaak op in Ibiza.

Paco Fernandez staat bekend om zijn Spaanse muziekstijl met Funky en verrassende elementen.

Hippiefeestjes

Heb je zin om lekker buiten op het strand te genieten van muziek?
Zondagmiddag op het strand van Benirras vind je de ‘echte’ hippies van vroeger die al jarenlang op het strand muziek maken door te drummen, te zingen en te dansen. Iedereen wordt gevraagd mee te dansen en te zingen en deze mix van culturen en mensen zorgt voor een heel relaxte sfeer en leuke muziek!

Comments are closed.