Kerst op Ibiza

Al eens gehoord van het sprookje ‘Winter in Ibiza Wonderland’? Nee hè, daarom vertellen wij je dat maar al te graag! Zo is ook Kerst op Ibiza een waar spektakel met stalletjes, lichtjes en een heerlijke kerstsfeer. Met een beetje mazzel straalt het zonnetje zelfs fel genoeg voor een terrasbezoek! Lees hier verder hoe dit wonderse sprookje verloopt!

Kerst!

Zonnig uhh zalig Kerstfeest!

Met een graadje of 15 à 16 in kerstsfeer komen? Jazeker! Op Ibiza weten ze, ondanks het gebrek aan sneeuw en de ietwat warme temperatuur, een heerlijke gezellige kerstsfeer te creëren. Inclusief knisperend haardvuur en kerstbomen vol lichtjes. Op Paseo de Vara de Rey in Ibiza Stad zal een grote verlichte kerstboom staan wat het centrum van al het feestgedruis is. Verder zullen de hippie marktjes omgetoverd worden tot hippie kerstmarktjes en komen ook alle kerstkleuren en versieringen hier van stal. Dus weg met die handschoenen en bontmuts: let’s go to Ibiza!

Een zalig gevuld buikje

Natuurlijk heeft Ibiza net als de rest van Spanje bepaalde tradities met eten rond de feestdagen, waar uiteraard uitgebreid gekookt en getafeld wordt. Spanjaarden eten met Kerst meestal met de hele familie samen bij iemand thuis waar ze zich dan flink in de keuken uitsloven. Op Ibiza en Formentera hebben ze zo hun eigen specialiteiten zoals `Salsa de Nadal´. Verder is de turrón een populair kerstdessert net als in de rest van Spanje. Gelukkig zijn er voor de toeristen of locals die zich dan graag buiten de deur laten verwennen ook nog genoeg goede restaurants geopend.

El Gordo (loterij)

Een paar dagen voor Kerst draait het voor veel Spanjaarden om de uitslag van de loterij El Gordo vanwege de mooie geldprijzen die daarmee gewonnen kunnen worden. Ideetje: koop ook een lot en kijk samen met de Ibicencos in een Spaanse bar naar de spannende trekking.

Druiven op ’t geluk wat komen gaat

Op Ibiza zie je net als in vele andere delen van Spanje veel kerststallen. Je ziet ze in levende vorm maar vooral als poppen uitgestald op marktjes, pleintjes of bij de kerk. Ook worden veel van deze attributen op de marktjes verkocht voor de stalletjes bij mensen thuis. Op oudjaarsdag wordt er nog eens goed geproost met een glas cava op een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar. Vergeet vooral de twaalf geluks druiven niet!

Ibiza zou Ibiza niet zijn als er ook met oud en nieuw niet een aantal knallers van feesten zouden zijn, dus die zijn er dan ook zeker! En dan is er nog de viering van Driekoningen op 6 januari wat misschien wel het grootste feest is tijdens de wintermaanden. Althans voor de kleintjes zeker, want Driekoningen betekent.. KADOOTJES!

Comments are closed.