Agenda

Ga je binnenkort naar Ibiza en ben je benieuwd of er tijdens je bezoek nog speciale feestdagen, festivals of andere festiviteiten zijn? In de Idyllisch Ibiza agenda kan je vinden of er tijdens jouw bezoek nog iets speciaals plaatsvindt!

5 & 6 januari 2018 | Día de Reyes

Día de Reyes is een katholieke feestdag en kun je een beetje vergelijken met Sinterklaas en Kerst in Nederland. Op 5 januari is er in de avond een grote optocht. Het hoogtepunt van de optocht zijn de drie koningen die langskomen. Op 6 januari wordt er feest gevierd en zijn alle kinderen vrij. Wanneer ze lief zijn geweest krijgen ze cadeautjes onder de kerstboom.

12 februari 2018 | Día de Santa Eulalia

Día de Santa Eulalia is een Spaanse feestdag waarbij de beschermheilige Santa Eulalia wordt geëerd wordt. Op deze dag is er een optocht op het eiland.

1 maart 2018 | Día de las Islas Baleares

Dag van de Balearen – Op 1 maart 1983 werd de zelfstandigheid van de Balearen goedgekeurd en getekend. Sinds deze dag wordt elk jaar, op 1 maart, dit heugelijk feit gevierd. Hou er rekening mee dat veel winkels op deze dag gesloten zullen zijn.

10 & 11 maart 2018 | Ibiza Xperience Fair

Ook in Nederland kun je Ibiza beleven. In het Beursgebouw in Eindhoven kun je op zaterdag 10 en op zondag 11 maart allerlei Ibiza items shoppen, maar ook eten en drinken onder het genot van gezellige muziek. Kijk voor meer informatie op de website van Ibiza Xperience Fair.

April – Oktober 2018 | Elke zaterdag

Las Dalias is een bekende hippiemarkt op Ibiza, die inmiddels al 30 jaar bestaat. De markt is begonnen op Valentijnsdag in 1985 en inmiddels uitgegroeid tot een sfeervolle markt met ruim 200 kraampjes.
In de zomermaanden juni, juli, augustus en september is er op verschillende avonden ook een ´night market´. Voor de openingstijden kun je hier kijken.

lasdalias

7 april 2018 | Marathon

Stop je hardloopschoenen maar vast in de koffer, want op Ibiza wordt dit jaar voor het allereerst de marathon gehouden. Mocht 42 kilometer nou nét iets te lang zijn, dan kun je gaan voor de 12km. Je hoeft natuurlijk niet mee te rennen, je kunt ook gewoon kijken hoe alle fanatieke lopers het doen! Ben je helemaal enthousiast en wil je je meteen inschrijven? Dat kan hier!

29 maart t/m 1 april 2018 | Ruta de la Sal

Deze zeilwedstrijd vindt plaats in de week van Pasen. Er zijn twee verschillende routes. Eentje start in Barcelona met als eindpunt Ibiza. De andere route start in Denia en eindigt ook op Ibiza. Wanneer je op Ibiza bent is het leuk even een kijkje te nemen als de zeilboten aankomen.

Mei en juni 2018 | Openingsfeesten

Ben je in deze maanden op Ibiza? Hou dan de sites van clubs zoals Amnesia, Pacha en Ushuaïa in de gaten. De opening van het seizoen wordt hier namelijk goed gevierd met spectaculaire openingsparty’s tot in de late (of beter gezegd vroege) uurtjes. Let’s PARTY!

1 mei 2018 | Día internacional de los Trabajadores

De dag van de arbeid, een officiële feestdag in Spanje en dus ook op Ibiza. Op deze dag zijn alle Spanjaarden vrij. Hou er dan ook rekening mee dat winkels gesloten kunnen zijn en het richting de stranden heel druk kan zijn.

10 t/m 13 mei 2018 | Fiesta medieval

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei reist Ibiza Stad een paar eeuwen terug in de tijd. Jaarlijks komen er zo’n 100.000 mensen af op het Fiesta Medieval. Je komt meer te weten over de geschiedenis van het eiland en je waant je echt even in de middeleeuwen. Er zijn verschillende marktkraampjes waar je traditionele producten kan kopen en verder zijn er overal optredens, riddergevechten, toneelstukken en straatacteurs. Meer informatie over dit festival vind je op de pagina Fiesta Medieval.

23 t/m 25 mei 2018 | IMS Grand Finale festival Dalt Vila

Aan het einde van mei vind elk jaar het International Music Summit (IMS) plaats. Dit jaar de 10e editie en dus extra feest! Het wordt een beetje gezien als de opening van het zomerseizoen. Tijdens dit festival zijn er verschillende interviews met DJ´s en artiesten en klinkt er natuurlijk heel veel muziek uit de speakers. Het festival wordt gehouden in Dalt Vila, en duurt drie dagen lang. Meer informatie lees je op de website van het IMS.

23 & 24 juni 2018 | Noche de San Juan

In de nacht van 23 juni op 24 juni is het feest! Noche de San Juan wordt gevierd op het strand in San Juan met grote kampvuren.

5 augustus 2018 | Santa Maria – Virgen de la Nieve

Ter ere van de beschermheilige van de Sneeuw, is er deze dag feest op het eiland. En bij feest hoort natuurlijk vuurwerk!

7 oktober 2018 | Ibiza spirit festival

Op de eerste zondag van oktober vindt het Spirit festival plaats. Tijdens dit festival zijn er verschillende gastsprekers, kan je deelnemen aan allerlei workshops, meditaties en is er muziek en dans. Hou je wel van een beetje spiritualiteit? Dan is dit Spirit festival bij Atzaro misschien wel iets voor jou.

12 oktober 2018 | Día de la Hispanidad

Dit is een Nationale feestdag ter ere van Colombus omdat hij op deze dag in 1492 Amerika ontdekte. Er zijn parades met wagens en muziek en in steden als Madrid en Valencia worden stierengevechten gehouden.

31 oktober 2018 | Halloween

Ook in Spanje is het op 31 oktober Halloween. Hier is het echter een stukje uitgebreider dan Nederland. De winkels liggen vol met Halloween snoepgoed en griezelige verkleedkleding. Mocht je deze avond een dansje gaan wagen, vergeet dan niet dat ook de feesten in het teken van Halloween staan.

25 december 2018 | Navidad

In Spanje wordt vooral aandacht besteedt aan 24 en 25 december. Lees hier alles over de Kerst op het eiland.

31 december 2018 | Nochevieja

Feliz año nuevo! Tradities en tips met betrekking tot de laatste dag van het jaar kun je lezen op deze pagina.

Comments are closed.